Forside   Om Energi- og Miljøkontoret   Kontakt
english     
 
 

Besøg Ærø - en vedvarende energi-ø

Kunne du tænke dig at opleve vingesuset fra 100 meter høje vindmøller eller se europas største solfangeranlæg, så er Ærø et besøg værd.

Ærø har gennem de seneste 30 år opbygget en energiforsyning baseret på vedvarende energikilder, som sol, vind, halm og træ. Vi viser gerne rundt på øens forskellige energianlæg, laver aktiviteter med leg og forsøg med energi og fortæller om øens energihistorie og fremtidige planer.

Skoleklasser, ingeniørstuderende, politikere, interesseorganisationer, turister m.fl. – vi tilpasser rundvisningen og indholdet efter behov. 

Læs mere om mulighederne for rundvisning på øens 3 fjernvarmeværker eller et besøg til de store vindmøller på Rise mark nedenfor. 

Marstal Fjernvarme – Europas største solfangeranlæg
Besøg på Europas største solfangeranlæg hos Marstal Fjernvarme med over 33.000 m2 solfangere, der leverer varme til Marstal by.
Læs mere her >>>


Ærøskøbing Fjernvarme – kombineret VE-anlæg på sol, halm og træpiller
Besøg på Ærøskøbing Fjernvarmeanlæg, som leverer varme til Ærøskøbing produceret på 100% vedvarende energi.


Rise Fjernvarme – fuldautomatisk fjernvarme på sol og træpiller
Besøg Rise Fjernvarmeanlæg ved St. Rise. Anlægget er kun bemandet i 4 måneder om året og kører resten af tiden fuldautomatisk.Vindmøllerne på Rise Mark og Vejsnæs
Oplev vingesuset fra de 6 store vindmøller på Rise Mark og Vejsnæs, som årligt producerer omkring 40 mio. kWh og dækker mere end øens samlede elforbrug.


Siden er sidst redigeret d. 15. februar 2015


 » Vidste du at...


der i dag er mere end 45.000 m2 solfangere installeret på Ærø. Det svarer til 7 m2 per indbygger.

Velkommen til Danmarks sol-ø.

 » Energilejrskole på ÆrøTag på lejrskole på Ærø og få energi i undervisningen. Besøg øens forskellige energianlæg og kombiner det med med sjove og lærerige forsøg med energi.

Vi flytter undervisningen udenfor, hvor solen skinner eller vinden suser, og lader eleverne selv prøve kræfter med at varme vand op med solens energi eller bygge en vindmølle.

Læs mere her...